Brýle jako vánoční dárek

Pokud chcete vybrat jako vánoční dárek něco, co bude opravdu užitečné, pak jsou dioptrické brýle dobrá volba. Abyste ale nesáhli vedle, je dobré si projít, na si bychom měli určitě při nákupu myslet. Zejména, zda je lepší je obdarovanému koupit, nebo raději sáhnout po dárkovém poukazu.


Mohu koupit pro druhého člověka brýle?


Technicky zní odpověď „ano, můžete“. Potřebujete k tomu předpis, na němž je uvedeno, jaké hodnoty mají čočky (skla) mít. Nestačí přitom znát jen počty dioptrií pro levé a pravé oko, v předpise je uvedeno informací mnohem víc, například zda je potřeba korigovat i astigmatismus nebo jaká je vzdálenost mezi zornicemi.

Pozor je třeba dávat na to, že zrak se v čase mění a ve vyšším věku jsou tyto změny rychlejší. Předpis by tak určitě neměl být starší než dva roky, a i tak riskujete, že v mezičase došlo ke změně.

V potaz je potřeba brát i individuální potřeby a vkus co do tvaru a materiálu. Někdo má raději brýle s masivními obrubami, někdo preferuje skla bez obrub. Někdo chce lehké brýle na celodenní nošení, jiný si je bere jen občas třeba na čtení nebo při řízení auta.

Pokud bychom to shrnuli: jestli dioptrické potřeby i vkus obdarovaného znáte, pak mu brýle koupit můžete.


Poukázky na brýle jako dárek


Sázkou na jistotu je ale spíše dárkový poukaz na nákup brýlí. Oproti předchozí variantě má dvě veliké výhody.

  1. Ještě před nákupem proběhne měření zraku. Při pořízení nových brýlí je bezplatné a trvá obvykle jen čtvrt hodiny. Díky tomu bude jistota, že naměřené hodnoty jsou aktuální a brýle tak poskytnou očím nejlepší možnou podporu. Optometrista navíc dokáže rozpoznat i případné oční nemoci, takže je měření současně i dobrá prevence.

  2. Obdarovaný si vybere přesně takový typ skel a obrub, který mu udělá radost. Svoje potřeby může na místě probrat se zkušenými profesionály, kteří mu pomohou s orientací a výběrem.


Dárkové poukazy na brýle lze koupit ve všech více než šedesáti pobočkách GrandOptical. A co je skvělé, na jejich pořízení můžete klidně použít poukázky firem Sodexo, Edenred, Up a Benefit plus.

Garance 100% spokojenosti

Nejdůležitější je pro nás spokojenost našich zákazníků.
Profesionální služby, na které je spolehnutí.

  • 90denní garance měření zraku
  • Doživotní servis
  • Garance 100% spokojenosti s multifokálními brýlemi
Podrobnosti Podrobnosti

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Úspěch

Produkt byl úspěšně přidán do vašeho nákupního košíku